Lijstje
0 Winkeltas

Meer dan alleen schoenen en lederwaren

Over ons

Al bijna 80 jaar lang is Van Loock een gevestigde waarde op het gebied van schoenen, tassen en bijpassende accessoires. In 1946 begon Albert Van Loock de boerderijen in de buurt van Zandhoven te bezoeken met zijn bakfiets, volgeladen met schoenen. De mensen konden hun favoriete model en juiste maat bestellen, waarna het gekozen paar enkele weken nadien aan huis werd geleverd. Na enkele jaren maakte Yvonne, vrouw van Albert, een klein plaatsje vrij in haar café om de schoenen te etaleren. De eerste Van Loock etalage was geboren. 


Het kleine winkeltje werd een echte schoenwinkel, waar ondertussen ook handtassen en andere accessoires werden verkocht. Yvonne, en later ook haar twee dochters, hielpen mee in de winkel. Na verschillende verbouwingen kregen de heren in 1991 hun eigen afdeling. In 1997 kwam er ook een aparte kinderafdeling. De drie kinderen van dochter Rita werkten ondertussen ook voltijds mee in de zaak.

In 2009 was het tijd voor de voorlopig laatste verbouwing, en werd er plaats gemaakt voor een aparte handtassenafdeling. Ook reiskoffers en werktassen hebben nu hun eigen plaats. Voor het ontwerp werd de Belgische architect Vincent Van Duysen aangesproken, die de opdracht kreeg een unieke winkel te ontwerpen met aandacht voor mooie materialen, en waar de schoenen en tassen de aandacht krijgen die ze verdienen. 

In 2019 moesten we veel te vroeg afscheid nemen van Hilde, 1 van de 3 kinderen van zaakvoerster Rita. Vandaag de dag zijn Bert en Kirsten de zaakvoerders van Van Loock. 

Enig in zijn soort 

Schoenen Van Loock heeft een heel aparte werkwijze: bij binnenkomst neem je een nummertje, waarna je onze etalages kan verkennen. Deze vormen elk seizoen opnieuw een grote bron van inspiratie en weerspiegelen altijd de laatste trends. Eens het jouw beurt is, maak je je wensen kenbaar aan de verkoopster, waarna zij op zoek gaat naar het ideale paar schoenen. Zij geeft je hierbij ook advies over pasvorm en styling. Op zoek naar een bijpassende handtas of riem? Ook daar helpen we jou graag bij verder! 

Elk seizoen brengen wij de mooiste modellen uit een 200-tal collecties, van schoenen tot handtassen, sjaals, riemen, kousen, kleine lederwaren, school- en werktassen en reiskoffers. We zijn gespecialiseerd in ceremonies (van communie tot huwelijken) en hebben schoenen en tassen in een waaier van kleuren. Ook voor kleine én grote maten ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2013 is er een webshop. Daarnaast kan je ons volgen via InstagramFacebookPinterest en TikTok.

Service

Heb je iets nodig wat je nergens denkt te vinden? Heb je vragen over jouw aankoop of over de webshop? Bel of mail ons gerust, we helpen jou graag verder. Kom je graag langs in onze winkel? Je kan via onze webshop jouw persoonlijke paslijst samenstellen en deze meebrengen naar de winkel. Onze verkoopsters staan vervolgens klaar met advies op maat.

Hersteldienst

Bij Schoenen Van Loock hebben we een eigen hersteldienst die jouw schoenen een tweede leven kan geven. Onze schoenmaker François is iedere donderdag aanwezig van 9h30 tot 12h00 en van 13h30 tot 17h00. Wil je zeker zijn dat François aanwezig is? Bel ons dan gerust even op!