• MEER DAN 70 JAAR ERVARING
  • 8% KLANTENKORTING *
  • GRATIS LEVERING IN BELGIË V.A. €50
Merk in de kijker - Voltan
Giovanni Luigi Voltan
Scroll down

Merk in de kijker - Voltan

In 1896 vertrok een jonge Giovanni Luigi Voltan, zoon van een Italiaanse schoenmaker, naar Amerika. Zijn reis bracht hem in New York, Chicago en Boston, waar hij getuige was van moderne methoden om schoenen te vervaardigen.

Voltan schoenen
Voltan schoenen

De weg naar succes

Giovanni kreeg een job in een grote schoenfabriek, waar hij de kneepjes van het vak leerde. Hij kocht Amerikaanse machines en keerde vervolgens terug naar Stra, Italië. Hij opende de eerste Italiaanse schoenfabriek die gebruik maakte van massaproductie met oog voor kwaliteit. De plaats van deze fabriek, tussen Padua en Venetië, is de dag van vandaag één van de belangrijkste kernen van de schoenindustrie.

Voltan schoenen
Voltan schoenen

Industrialisatie

Voltan stond aan de wieg van de Italiaanse industrialisatie. In 1904 produceerde Voltan zo'n 1000 schoenen per dag, wat een enorm aantal was voor die tijd. Ondertussen staat de 3de en 4de generatie aan het roer: Giovanni Voltan en zijn twee zonen Emanuele en Marco.

Voltan schoenen
Voltan schoenen

Het hedendaagse Voltan

Vandaag de dag staat het merk Voltan voor kwalitatieve materialen en oog voor de kleinste details. Klassieke modellen worden afgewisseld met in het oog springende ballerina's, sneakers, sandalen,... De schoenen van Voltan hebben een aangename pasvorm en zijn gemaakt van kwaliteitsleder volgens Italiaanse traditie.